URGENT

L’Ajuntament ultima la consulta sobre els canvis de sentit i d’aparcament del centre

Compartiu aquesta història

A finals de març es va engegar una prova pilot per reordenar el trànsit rodat al centre de Palafolls eliminant un sentit de circulació a les cèntriques avinguda Costa Brava i Rivera de la Burgada. La mesura permetia l’eliminació d’un carril en cada via, que s’ha destinat a la creació de grans bosses d’estacionament.

La mesura volia descongestionar el centre i crear entorn al centenar de places d’aparcament coincidint amb les obres de la canonada d’impulsió. 

La promesa del consistori era, un cop transcorregudes unes setmanes, escoltar la ciutadania per saber si cal mantenir aquests canvis o bé si cal revertir.-los i retornar a la situació actual.

El consistori ja treballa en com serà aquesta consulta popular. Ho fa amb una empresa especialitzada i poca cosa sabem de moment. 

En el decurs del ple d’ahir es va explicar que el procés estarà obert a tota la ciutadania de Palafolls i no només als veïns del centre. També s’intueix que la consulta no serà binària, és a dir que les opcions no seran només mantenir o abolir els canvis, sinó que es podria valorar aspectes per separat, com ara els canvis de sentit de circulació d’una banda i les bosses d’aparcament de l’altre.

Sigui com sigui, el regidor d’urbanisme Jordi Villaret, explica que la consulta ja s’està treballant i que es farà un cop acabades les obres de la canonada d’impulsió, que serà quan es podrà veure el funcionament normal i habitual del sistema.

De moment no s’avança cm es farà la consulta, ni si es necessitarà una participació mínima per ser tinguda en compte.

Tenint en compte que les obres de la canonada encara afecten la circulació al centre de Palafolls, Villaret no vol aventurar-se a valorar el funcionament del nou sistema de circulació, en canvi  sí que valora positivament la creació d’aparcaments al centre.

El PSC, a l’oposició, sí ha valorat la prova pilot i, segons explicava anit Joan Vila, els socialistes esperen que es reverteixin els canvis ja que considera que els canvis han empitjorat la situació. De fet, considera que la situació és “fatal” i fins i tot qüestiona que s’hagin creat noves places d’aparcament.

Vila assegura que la mesura ha desorganitzat les places d’estacionament, redistribuint al centre les places les que hi havia al pàrquing de les Rentadores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics