URGENT

Malgrat commemorarà el 85è aniversari de l’enfonsament del “Ciutat de Barcelona”

Compartiu aquesta història

Ja es coneix el programa oficial d’activitats que celebrarà Malgrat del 27 al 29 de maig i que servirà per recordar als brigadistes que van morir a l’enfonsament del vaixell Ciudad de Barcelona l’any 37.

El vaixell, que es trobava fent la ruta entre Marsella i Barcelona, va rebre l’impacte d’un torpede disparat per un submarí italià durant la guerra civil i el va enfonsar. 

85 anys després, Malgrat, inaugurarà un monument sota el nom ”Solidarity Park”, obra de l’escultor anglès Rob MacDonald i que està a la zona de platja a tocar de l’estació de trens.

Durant el cap de setmana també hi haurà trobades d’estudiants locals amb familiars dels brigadistes morts fa 85 anys a la platja malgratenca i que vindran des de diferents països com Nova Zelanda o Anglaterra.

De divendres a diumenge, es podrà gaudir d’exposicions, conferències, concerts, presentacions de llibres i mercat d’entitats i associacions de memòria històrica que serviran per recuperar el què va passar aquella tarda de diumenge del 37.

PROGRAMACIÓ D’ACTES

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics