URGENT

Palafolls, Poppi, Ax i Stegna es proposen revifar l’agermanament

Compartiu aquesta història

La pandèmia ha refredat les relacions entre aquestes localitats agermanades. Fa temps que les relacions entre aquestes poblacions d’Itàlia, França i Polònia només és telemàtica, però la voluntat és recuperar la relació i revifar els agermanaments.

Ho explicava l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany en l’últim ple municipal a preguntes del PSC.

Aquest proper mes de juny una delegació de cada localitat vindrà a Palafolls amb la intenció de consolidar els agermanaments i reprendre les relacions.

Els agermanaments tenen dues dimensions. Una la institucional entre ajuntaments i un altra de societat civil amb entitats que promouen els intercanvis i activitats entre aquestes localitats.

Justament aquesta setmana la Comissió d’Agermanaments de Palafolls té cita amb el consistori per posar-se al dia i reprendre l’activitat. Ho explica Susanna Pla, regidora de Cooperació.

Palafolls es va agermanar amb Poppi fa prop de 35 anys i amb Ax les Thermes en fa 24. Durant aquests anys la relació ha tingut alts i baixos, però s’ha mantingut solida. La relació és tan estreta que fins i tot la localitat francesa i la italiana també s’ha agermanat entre si. 

Trobada entre els representants polítics d’Ax, Palafolls i Poppi al 2019. RP

Abanda del desgast provocat per la pandèmia cal sumar-hi també els problemes de canvi generacional en els impulsors de la relació per mantenir el batec dels agermanaments.

Els agermanaments s’han traduït en diferents activitats. A Palafolls les més tradicionals han estat la sortida anual per esquiar a Ax les Thermes, a finals de gener, o els Sopars a la Fresca de la Festa Major de Palafolls que es van deixar de fer el 2019.

Es desconeix si aquests sopars a la fresca tornaran aquest  setembre i si ho faran amb el format tradicional amb parades de menjar de totes les localitats agermanades amb Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics