URGENT

Palafolls i Tordera formalitzen la prestació de serveis a Mas Reixach

Compartiu aquesta història

Aquest passat dijous els dos municipis van aprovar en els seus corresponents plenaris el conveni d’encàrrec de gestió de Mas Reixac. Aquesta urbanització és compartida entre les dues localitats i, fins ara, els serveis també es donen  de forma compartida, però sense una definició establerta.

Per exemple, l’abastament d’aigua a la urbanització la fa l’empresa Aqualia, la concessionària que té Tordera i no Agbar com té Palafolls. L’enllumenat i la recollida d’escombraries corren a càrrec de Palafolls.

Aquest conveni defineix clarament qui dona cada servei i com es compensarà.

Per exemple, la recollida de brossa a la vintena de llars torderenques de la urbanització la farà l’empresa que ho fa a Palafolls i el consistori palafollenc passarà factura a Tordera, que és qui cobra la corresponent taxa d’escombraries.

Passa el mateix amb els 25 fanals públics de la zona torderenca i que Palafolls en paga tant el consum com el manteniment. A finals d’any es passarà factura a Tordera per aquest servei.

Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany calia formalitzar i aclarir la gestió d’aquests serveis. 

Per la seva banda, Josep Llorens regidor d’urbanisme i coordinador del govern de Tordera ho exposava que aquest conveni oficialitza la gestió compartida dels serveis de Mas Reixac

Segons el govern palafollenc calia fixar els termes de la gestió dels serveis per evitar disfuncions, com ara que el nostre municipi no cobra la recollida d’escombraries des del 2019.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics