AGC invertirà 90ME a la planta de Malgrat on preveu crear un centenar de llocs de treball

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’empresa farmacèutica japonesa AGC Pharma Chemicals, l’actual propietària de l’antiga  planta de Boehringer a Malgrat, ha anunciat aquest dimarts una inversió de 90 MEUR per ampliar les seves instal·lacions al municipi. La previsió és que en dos anys la planta arribi als 7.500 metres quadrats i que la seva capacitat de producció s’incrementi un 30%. 

Aquesta planta elabora principis actius farmacèutics, com ja feien anteriorment les empreses Boehringer o Fher a les mateixes instal·lacions i actualment dóna feina a unes 300 persones. Amb l’ampliació prevista es preveu incorporar un centenar més de treballadors qualificats del sector químic.

L’anunci l’ha fet el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura, durant una visita a les instal·lacions del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Kadokura afirma que es portarà la tecnologia més moderna del sector a la planta malgratenca, com ara nous reactors per produir més volum de principis actius farmacèutics.

El conseller Torrent ha agraït l’aposta” de la companyia per Catalunya, ja que considera que posiciona el país a nivell global en un sector estratègic. A través de Twitter, el president Pere Aragonés també s’ha felicitat per la notícia d’aquesta inversió a Malgrat.

Durant la visita també hi va ser l’alcaldessa de Malgrat, Sonia Viñolas, i d’altres membres del consistori.

L’anuncia, però, també ha aixecat recels entre alguns sectors que no creuen que sigui òptim ampliar la planta química en la seva ubicació, prop de la platja i d’equipaments educatius i esportius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics