L’Estat no preveu treure les vies del litoral al Maresme

Foto: Ajuntament de Santa Susanna
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El govern espanyol no té previst ni traslladar cap a l’interior ni soterrar les vies del tren al seu pas pel Maresme. Ho justifica per raons pressupostàries i d’enfocament ja que consideren que “el problema no és només el tren sinó també tots els elements que hi ha a la mateixa cota que el tren”.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana sosté que la retirada de les vies suposaria una gran millora urbanística, però que el problema persistiria ja que hi ha altres elements amenaçats pels temporals com  edificis i l’antiga N-II que estan a peu pla de la línia i que serien aleshores el primer front d’embat de les onades.

Des del ministeri es defensa una “solució global” que protegeixi el territori d’aquesta pujada del nivell del mar fent més platja amb diferents sistemes, tot i que no donen cap detall sobre les propostes que s’estan avaluant.

Fa més de 10 anys que la Generalitat va preveure el trasllat de les vies cap a l’interior des de Montgat fins a Malgrat de Mar en el pla territorial metropolità del 2010. Un pla que fins i tot dibuixava noves estacions de tren, com una a Palafolls, a tocar de la Figuerassa. Després  ja només es preveia ampliar la capacitat de trens entre Badalona i Mataró i desdoblar la via avui única entre Arenys de Mar i Blanes. Actuacions que tampoc s’han fet.

Alcaldes de l’Alt Maresme, com el de Pineda Xavier Amor, han defensat públicament retirar les vies del tren de la façana marítima per evitar els problemes que provoquen els temporals de mar. L’últim el descalç de la via a Santa Susanna fa només unes setmanes.

Justament ADIF ha tret a licitació la instal·lació de nous tancaments de protecció al voltant de la via a Santa Susanna. És una actuació pactada l’estiu passat i que preveu una inversió de més de mig milió d’euros per fer el tancament de la via just a la platja de les dunes, la més afectada per les onades a finals de març.

El Punt/ Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics