URGENT

Malgrat tornarà a licitar la neteja i repintada de façanes

Compartiu aquesta història

L’any  passat, l’Ajuntament de Malgrat va anunciar un projecte d’ajuts per a repintar les façanes d’edificis particulars del municipi que estan afectats per grafitis i per pintades.

El programa ofereix la possibilitat de netejar o repintar aquelles façanes amb grafitis amb un color pactat amb la propietat, però intentant que sigui homogeni o molt semblant a la resta de la façana de l’immoble. També, i sempre que sigui possible, la superfície d’intervenció es protegirà amb producte especial antigrafittis per evitar noves pintades en el futur.

De fet es tracta d’una doble licitació. Una per la neteja de façanes amb aigua a pressió i l’altre per l’empresa que ha de repintar les façanes i aplicar la solució antigrafitis.

Segons Jofre Serret, la primera de les licitacions, la de la neteja amb aigua a pressió, està ja adjudicada.

El segon contracte, el de repintada de façanes i aplicació de pintura antigrafitis, va quedar desert i ara el consistori tornarà a treure aquesta licitació.

Segons explica el regidor, les actuacions de les dues empreses seran alhora i per això encara no s’han començat les tasques de neteja i repintat de façanes.

En un estudi preliminar, el consistori va comptabilitzar unes 600 parets afectades per pintades, però només 80 particulars van demanar participar d’aquest programa. 

Això va fer que dels 250 mil€ previstos en un primer moment per dur a terme aquest programa, el consistori finalment, hi destini una partida aproximada de 90 mil€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics