URGENT

Neix “Palafolls Som” la nova proposta política local

Compartiu aquesta història

Ja fa uns mesos que un grup de palafollencs està treballant en una alternativa política als partits tradicionals al nostre municipi. D’aquest treball neix Palafolls Som, un partit amb una 20a de membres actualment que ja treballa en l’elaboració del seu programa electoral pels comicis locals de l’any que ve. 

Segons expliquen, Palafolls Som neix dels propis veïns i de la voluntat de treballar amb Palafolls com a únic objectiu, sense colors, ni banderes i deslligat dels gran partits supramunicipals. Afirmen que molts palafollencs no troben l’encaix amb l’actual sistema de partits tradicionals.

En aquest sentit, no es defineixen ni de dretes ni d’esquerres i asseguren que el partit neix de la demanda dels veïns de tenir un partit diferent amb la ment oberta. 

Segons explica el president del nou partit, Francesc Tresserras, Palafolls Som suma a veïns del poble que mai ha tingut experiència política i alguns exregidors que ja han estat a l’Ajuntament.

Una de les propostes de Palafolls Som és debatre la major part de les decisions del consistori, com ara les ordenances o grans projectes. 

La secretaria del partit, Mònica Armada, assegura que cal obrir aquestes decisions a la ciutadania.

Ho exemplifica amb el projecte de la piscina. La nova formació considera que si el poble no dona suport a la decisió del tancament, cal que el govern escolti la ciutadania.

Una de les particularitats de Palafolls Som és que no demana exclusivitat en la militància, pel que un afiliat al nou partit també pot tenir carnet d’altres formacions.

De fet entre les seves files hi ha exregidors del PSC, alguns d’ells amb carnet socialista.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics