URGENT

Marxa un camió carregat de productes humanitaris recollits a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest migdia ha sortit del nostre poble un camió carregat amb tot el material que s’ha recollit en els últims dies al nostre poble. 

Dissabte un bon grup de nois i noies de l’Esplai El Pas van separar, classificar i empaquetar tot el material solidari recollit des de dijous, quan ja va sortir un primer camió solidari. Des de dijous i fins avui, s’ha tornat a acomular un munt d’ajuda humanitària. Per exemple, ahir va arribar una gran quantitat d’ajuda provinent de la campanya engegada des d’Hostalrich que se suma a tot el material aportat pels ciutadans de Palafolls.

Així, de bon matí, s’ha acabat de preparar tota aquesta ajuda per tal que es pogués carregar, ja tocades les 12 del migdia, el camió solidari fletat des del nostre municipi i que enfilarà camí d’Ucraïna en els propers dies. En concret el destí del camió és el centre de distribució d’ajuda a les regions del nord d’Ucraïna, de les zones més devastades per la guerra en aquests dies. Ho explica Marc Roura, un dels voluntaris logístics de l’ajuda humanitària.

El camió ha carregat material higiènic com sabó, xampú, compresses o bolquers, però també tota classe de medicines i gran quantitat d’aliments. 

La roba que s’ha recollit es farà arribar a Ucraïna a través de les Associacions Voluntaris de Protecció Civil.

De moment es preveu poder fer un altre camió per a finals de setmana, pel que encara es pot portar material d’ajuda. 

El que es busca ara és bàscimanet material higiènic i aliments. Ja no es recull roba.

Des de fa 10 dies la resposta solidària dels palafollencs ha estat notable i s’ha recollit gran quantitat de roba, però especialment de material higiènic, medicaments i aliments de llarga caducitat. 

També les farmàcies es van mobilitzar a la crida d’aquesta emissora per fer lots de medicaments a 5 o a 10€ per facilitar la varietat de medicines a enviar 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics