URGENT

Malgrat de Mar pagarà 160.000€ per posar llum al Tanatori

Compartiu aquesta història

L’equipament està ubicat a l’entrada sud del municipi i fa pràcticament un any que es troba en stand bay. És a dir, l’equipament es va enllestir, però encara no ha entrat en funcionament. El motiu no és un altre que la manca de connexió elèctrica, la qual cosa impossibilita que el Tanatori obri les seves portes.

Qui hauria d’haver costejat les obres de connexió és l’antiga empresa propietària dels terrenys. Un fet que al dia d’avui no s’ha produït tot i el procés judicial endegat pels amos del Tanatori ara fa uns anys.

Finalment, degut a la demora de tot plegat i la necessitat de posar en marxa el servei, el consistori malgratenc ha decidit tirar pel dret i assumir el cost dels treballs de la connexió elèctrica. Ho farà de manera subsidiària. Dit d’una altra manera, ho pagarà per avançat i després ho reclamarà a qui pertoqui. Cal tenir en compte que l’antiga empresa propietària dels terrenys es va dissoldre ja fa llargs anys.

Jofre Serret, portaveu del govern de Malgrat de Mar i regidor d’Urbanisme, ha subratllat que l’Ajuntament disposa dels mecanismes suficients per buscar els antics propietaris del terreny i fer-los complir amb les seves obligacions.

El cost per dotar de llum al Tanatori s’estima que és d’uns 160.000 euros i que, com ha puntualitzat Serret, el consistori malgratenc ja ha avançat. En aquest moments s’ha licitat l’obra i s’espera que l’equipament entri en funcionament aquest estiu.

El Tanatori de Malgrat de Mar formava part del projecte de construcció de la Ciutat Sanitària i va ser el vaixell insígnia dels socialistes locals al llarg de diferents campanyes electorals. Es troba ubicat en uns antics terrenys agrícoles, requalificats per l’Ajuntament i que es van vendre a uns empresaris locals. La Ciutat Sanitària es venia aleshores com un macro-espai que pretenia donar cabuda a diferents servei sanitaris. El projecte, però, va anar-se’n en norris, entre d’altres qüestions, amb l’esclat de la bombolla immobiliària i la manca d’inversors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics