URGENT

Palafolls en Comú demana que es reincorporin a l’Ajuntament mitja dotzena de treballadors

Compartiu aquesta història

A Palafolls s’ha fet en els darrers dos anys un procés per regularitzar la situació de diferents places públiques que en feia molts que estaven ocupades per personal temporal que no havia superat la corresponent oposició. La jurisprudència preveu com a termini raonable la convocatòria de la plaça dins els tres anys següents al nomenament interí.

Quan l’Ajuntament de Palafolls va iniciar el procés per regularitzar aquestes places, hi havia persones que acumulaven més de quinze anys a la mateixa feina.

En aquest procés, però, hi ha hagut alguns treballadors que no han aconseguit superar les proves i, finalment, han perdut la feina. La majoria d’aquestes persones han denunciat el consistori per mantenir-los en situació irregular i reclamen o bé que se’ls reconegui com a treballadors de ple dret o indemnitzacions per any treballat.

A través d’un comunicat, Palafolls en Comú demana a l’equip de govern que faci un “cop de cap” i que reincorpori la mitja dotzena de treballadors municipals que no han superat el procés d’estabilització de plantilla.

En la nota, el partit també entona el “mea culpa” per “no haver sabut donar resposta” a la situació laboral d’aquest personal quan la formació era part del govern, i insisteix a demanar a l’actual govern local que reincorpori la mitja dotzena de treballadors que no han superat el procés i han hagut de deixar la seva plaça al consistori.

N’ha parlat en declaracions a Ràdio Palafolls Juan Andrés Osorio, responsable de l’assemblea d’Esquerra Unida.

Segons Palafolls en Comú, hi ha dues raons per demanar aquesta reincorporació. La primera per qüestions d’humanitat i dignitat vers les persones que han prestat servei a l’Ajuntament durant anys, i una segona on detallen una qüestió econòmica ja que, segons la formació, se’ls hauria de pagar uns “200.000 euros per sentències favorables als treballadors”.

Una xifra que, segons ha indicat la formació política podria multiplicar-se.

Palafolls en Comú també apunta que aquest és un “problema generalitzat a molts ajuntaments” i reclama la “intervenció de l’Estat per regular la situació laboral dels interins”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics