URGENT

El castell tanca fins divendres per fer-hi diferents treballs d’estudi

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana la fortalesa palafollenca no es podrà visitar ja que fins divendres s’hi estaran fent tasques de reconeixement i estudi. 

Segons explica l’Ajuntament de Palafolls aquests dies es farà un aixecament planimètric acompanyat d’ortofotografies del propi recinte medieval. Són eines bàsiques que han d’ajudar a la resta de treballs que s’han de fer de manteniment i reforç de la fortalesa palafollenca, unes actuacions incloses dins el nou Pla Director del Castell, el full de ruta que marca les polítiques de rehabilitació i de consolidació de la fortalesa.

Aquests treballs es faran en el global de l’equipament, tant al recinte sobirà com al jussà.

Per fer aquestes primeres tasques diagnòstiques i d’estudi de la fortalesa cal enlairar drons i usar tècniques fotogràfiques per les que és preferible que no hi hagi visitants al recinte.

És per això que el castell estarà tancat des d’avui dilluns i fins divendres.

Ho explica Aleix Freixa, regidor de patrimoni de l’Ajuntament de Palafolls.

Per fer aquests treballs, l’Ajuntament de Palafolls ha aconseguit 120.000€ d’una línia d’ajuts econòmics del Departament de Cultura de la Generalitat  per l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural.

Aquestes ortofotos i les planimetries vectorial ajudaran a saber l’estat de conservació i els punts crítics des murs del castell.

Els diners de la subvenció han d’ajudar també a fer estudis arqueològics en diferents punts del recinte medieval.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics