L’Ajuntament de Palafolls penalitza amb un recàrrec de l’IBI una quinzena d’habitatges buits

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ordenança fiscal corresponent a l’Impost sobre Béns Immobles va incorporar, ara fa dos anys, un recàrrec del 50% de l’IBI a aquells habitatges que estiguin almenys dos anys buits.

El govern ha aconseguit confeccionar un primer padró per conèixer els habitatges buits al municipi, principalment de grans tenidors. Ha estat fruit d’un treball conjunt amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i que ha permès identificar un total de 16 habitatges buits als quals s’aplicarà aquest recàrrec del 50% de l’Impost sobre Béns Immobles.

Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament de Palafolls va aprovar la creació d’aquesta penalització perquè aquests immobles buits es puguin posar a disposició de la ciutadania amb lloguers socials.

Francesc Alemany és alcalde de Palafolls.

La intenció del govern amb aquesta acció no és recaptatòria, sinó incentivar la inclusió d’aquests habitatges buits de grans tenidors a un parc de lloguer social i reduir la manca de disponibilitat d’habitatge que pateix Palafolls. En aquest sentit, Alemany afirma que l’objectiu és continuar incidint en aquest àmbit, en el qual és difícil contactar amb els grans tenidors de pisos.

Segons Alemany, tot plegat vol fer front a una manca “evident” d’habitatge no només pels col·lectius més vulnerables sinó a nivell general, i que contrasta amb l’alt nombre de pisos buits existent també.

Tal i com informa l’Ajuntament de Palafolls, el recàrrec de l’impost de l’IBI no s’aplica a aquells habitatges que estiguin ocupats de forma il·legal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics