Les farmàcies de Palafolls poden comunicar els positius de Covid-19 dels testos d’antígens

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament de Salut ha obert una nova via perquè les persones que tinguin un resultat positiu de Covid-19 mitjançant test d’antigen puguin comunicar-ho a Salut. A partir d’ara, les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar testos d’antígens supervisats podran comunicar a Salut els resultats positius dels ciutadans que s’hagin fet l’auto test a casa.

Aquesta nova via de comunicació va adreçada a la població que ha donat positiu de coronavirus però que té símptomes lleus o no té símptomes. Un cop s’hagi fet el test a casa, si el resultat és positiu, la persona afectada podrà trucar a una de les farmàcies adherides al programa TAR per notificar-ho a Salut. En el cas de Palafolls, les farmàcies Polo, Moner i Myriam Palafolls s’ha adherit a la campanya.

Tal i com recorden des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, caldrà notificar el resultat positiu de la mateixa manera que es feia fins ara al CAP, és a dir, identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR.

Els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient i, seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa laboral si és necessari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics