URGENT

Les farmàcies de Palafolls poden comunicar els positius de Covid-19 dels testos d’antígens

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha obert una nova via perquè les persones que tinguin un resultat positiu de Covid-19 mitjançant test d’antigen puguin comunicar-ho a Salut. A partir d’ara, les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar testos d’antígens supervisats podran comunicar a Salut els resultats positius dels ciutadans que s’hagin fet l’auto test a casa.

Aquesta nova via de comunicació va adreçada a la població que ha donat positiu de coronavirus però que té símptomes lleus o no té símptomes. Un cop s’hagi fet el test a casa, si el resultat és positiu, la persona afectada podrà trucar a una de les farmàcies adherides al programa TAR per notificar-ho a Salut. En el cas de Palafolls, les farmàcies Polo, Moner i Myriam Palafolls s’ha adherit a la campanya.

Tal i com recorden des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, caldrà notificar el resultat positiu de la mateixa manera que es feia fins ara al CAP, és a dir, identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR.

Els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient i, seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa laboral si és necessari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics