URGENT

Palafolls és el poble amb major PIB per càpita del Maresme

Compartiu aquesta història

Segons dades de l’IDESCAT, el nostre poble és el en què es va generar un major producte interior brut per habitant l’any 2019 a la comarca del Maresme. Segons aquestes dades cada habitant de Palafolls va generar 401M€ de PIB municipal el que suposa uns 42.800 euros per habitant, una xifra molt per sobre de la mitjana comarcal i també la catalana. També està molt per sobre de la segona població en aquest rànquing comarcal, que és Vilassar de Dalt amb 34.200€.

El producte interior brut mesura el resultat final de l’activitat econòmica de les unitats productores en el territori. 

El PIB del nostre municipi creix un 3.4 respecte l’any anterior. De fet el PIB municipal creix en 28 de les 30 poblacions maresmenques. En totes menys Tordera i Malgrat, on ha caigut un 10% i un 13% respectivament.

Font. Idescat, elaboració: ccmaresme

En relació a la riquesa generada per cada sector, el valor afegit brut indica que a Palafolls el principal generador de riquesa és el sector industrial. De fet és l’únic poble dels 30 de la comarca on la industria supera els serveis com a sector més important.

A Calella els serveis generen el 90% de la riquesa, mentre que a Palafolls suposa el 45%, pel 49% de la industria. L’estudi publicat pel Consell Comarcal del Maresme conclou que les aportacions de cada sector al PIB varien en funció del teixit empresarial del municipi.

El PIB per càpita al Maresme es situa de mitjana en els 22.500€. La nostra és la cinquena comarca amb el PIB per càpita més baix de Catalunya, només per sobre del Garraf, el Baix Penedès,  el Montsià i el Priorat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics