Blanes celebra amb normalitat la Fira de Sant Tomàs

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La ciutat veïna de Blanes va poder recuperar ahir la celebració de la Fira de Sant Tomàs, un esdeveniment que serveix per encetar les festes nadalenques al municipi i que s’ha pogut recuperar enguany després de la suspensió del 2020.

Un total de 75 parades d’artesania i entitats van instal·lar-se al llarg de la jornada d’ahir dimarts al nucli històric, on també van organitzar-se, com a novetat, tallers infantils gratuïts. Entre els productes oferts, els visitants han pogut trobar-hi alimentació, decoració, roba, complements o articles nadalencs, entre altres. A la cita hi ha participat  associacions com la Creu Roja o els Bombers de la Generalitat, així com entitats culturals del municipi i centres educatius de Blanes.

La Fira de Sant Tomàs de Blanes és de les celebracions més antigues del municipi, i els seus orígens es remunten al segle XVI. Tal i com recorda l’Ajuntament de Blanes, la fira sempre s’instal·la coincidint amb el 21 de desembre perquè, a banda de marcar el primer dia del solstici de l’hivern, segles enrere arreu de Catalunya hi havia per costum organitzar grans fires que també adoptaven el nom d’aquest sant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics