URGENT

Palafolls tira endavant els pressupostos del 2022 condicionats, de nou, per la pandèmia

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament de Palafolls celebrat ahir divendres va tirar endavant els pressupostos del 2022. Els comptes, com ja avançava el govern, venen marcats de nou per l’afectació de la Covid-19. La pandèmia, però, no és l’únic factor que afecta els nous comptes, sinó que també cal afegir-hi el fet de deixar d’ingressar l’IBI de l’autopista i el nou impost de les plusvàlues.

Francesc Alemany és alcalde de Palafolls.

Com a exemple de la davallada d’ingressos propis, Alemany va recorda que el pressupost del 2020, redactat l’any anterior sense la pandèmia a l’horitzó, comptava amb més de 7 milions 600 mil euros d’ingressos propis. Amb el pressupost aprovat ahir, aquestes mateixes aplicacions no arriben als 7 milions -concretament, 6 milions 982 mil euros. La davallada acaba afectant a les taxes dels serveis que dona el consistori.

Amb tot, però, els ingressos ordinaris totals de l’Ajuntament, en comparació a l’actual pressupost, cauen en 65 mil euros; una davallada que l’alcalde admet que podria ser pitjor.

Des de l’oposició, el PSC va afirmar continuar preocupat per la gestió econòmica de l’actual govern. Dolors Agüera, regidora portaveu dels socialistes, afirmava que l’ajuntament té un problema amb els ingressos, els quals amb prou feines permeten cobrir les despeses fixes del consistori.

Des del mateix PSC, el regidor Martí Victòria va afirmar que l’actual govern “ha arruïnat el poble”, i que ara no hi ha més remei que pujar impostos.

Davant d’això, Alemany va defensar la confecció dels comptes, afirmant, entre altres, que el desequilibri econòmic en alguns dels serveis era “herència” de l’anterior executiu.

Per la seva banda, la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va exposar el seu desacord amb la proposta del govern d’ERC, assegurant que “ho farien diferent”.

Els pressupostos del 2022 van aprovar-se amb els 7 vots a favor dels regidors del govern d’ERC i els 6 vots en contra del PSC i de Palafolls en Comú, a l’oposició.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics