Blanes aprova més de 59 milions d’euros de pressupost pel 2022, els comptes més elevats fins ara

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes va aprovar al ple de dijous passat els pressupostos municipals de l’any vinent, de 59 milions 171.000 euros, 7 milions més que els del present 2021. Segons informa el consistori, es tracta dels comptes amb la quantia més elevada aprovada fins ara al municipi, de la qual prop de 6 milions corresponen a inversions.

L’Ajuntament de Blanes destaca que els pressupostos 2022 augmenten en un 25% les partides assignades a temes socials, amb 50.000 euros més per l’àmbit d’emergència, pobresa energètica i atenció a la gent gran. També s’augmenta fins als 55.000 euros la quantia per ajuts a l’habitatge. En aquest mateix àmbit es destina 1,5 milions d’euros per a drets sobre tercers per construir 165 pisos d’habitatges de lloguer assequible.

Entre altres, els pressupostos blanencs de l’any vinent dediquen una part d’inversions a la protecció contra la contaminació atmosfèrica i altres millores de l’eficiència energètica, com és l’estudi per posar plaques fotovoltaiques en edificis municipals. En aquest cas, indica el consistori, s’han assignat 250.000 euros, que se sumen als 300.000 de l’any passat.

L’Ajuntament de Blanes també destaca que els nous pressupostos incideixen en la dinamització econòmica del municipi i en accions de turisme, en què es destinarà 1,5 milions d’euros per a diversos projectes de gestió i execució de projectes de planejament urbà.

D’altra banda, en l’àmbit cultural el Teatre de Blanes augmenta la seva assignació del pressupost en un 20% respecte al 2019, i el consistori informa que es destinaran 425.000 euros en noves inversions de promoció cultural.

Els pressupostos de Blanes el presentava l’equip de govern d’ERC i Blanes En Comú Podem, i van tirar endavant amb 16 vots a favor -de l’executiu, del PSC i del regidor no adscrit- i 5 vots en contra -corresponents a Junts x Blanes i Ciutadans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics