URGENT

Salut suspèn l’obligatorietat del passaport Covid, almenys fins dilluns, pel col·lapse informàtic

Compartiu aquesta història

L’ús obligatori del passaport Covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències ha quedat suspès temporalment. Aquesta és la decisió que ha pres la Generalitat aquest divendres després de l’allau d’entrades a l’espai La Meva Salut que ha col·lapsat el sistema informàtic.

Eren milers les persones que intentaven descarregar-se el passaport Covid des d’aquest espai, davant l’obligatorietat que, a partir d’avui, entrava en vigor a diversos espais públics, entre ells bars i restaurants. El sistema, però, ha fallat, i això ha fet que el Departament de Salut hagi decidit esperar almenys a dilluns perquè sigui obligatori, i estudiar la solució durant aquest cap de setmana. Segons recorda Salut, però, el certificat continua essent obligatori als espais on ja ho era fins ara, és a dir, a l’oci nocturn i a les sales de ball.

Els problemes ja van començar dijous a la tarda, i al llarg de la jornada d’avui divendres els usuaris que intentaven entrar a La Meva Salut es trobaven la pàgina bloquejada o bé amb una cua virtual de milers de persones davant i amb més d’una hora d’espera. Les afectacions, de retruc, han impossibilitat fer altres gestions en aquest web de Salut, com demanar cita prèvia o consultar resultats mèdics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics