L’ADF de l’Alt Maresme guanya un premi per implicar als joves a la prevenció contra els incendis

Celebració del premi. ADF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dissabte s’han lliurat els Premis de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona per distingir els projectes presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal, les ADF, sobre com combatre els incendis amb polítiques de prevenció.

Ja se sabia que les ADF de l’Alt Maresme, que engloba els municipis de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls, estava nominat als premis per un projecte pioner que estableix convenis amb els instituts d’aquestes poblacions per tal què l’alumnat realitzi les pràctiques a l’entitat, formant així un nou planter de voluntariat.

L’ADF de l’Alt Maresme ha guanyat el premi Jordi Peix, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per la prevenció dels incendis, gràcies al seu projecte “ADF Jove”, que està destinat a adolescents i joves de 16 a 18 anys que estiguin cursant 4t d’ESO i 1er o 2on de Batxillerat als instituts de Calella, Pineda, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat. Consisteix a establir convenis amb els instituts perquè els estudiants puguin fer pràctiques relacionades amb el seu currículum a l’entitat. 

L’objectiu del projecte és doble. D’entrada consolidar el voluntariat a l’ADF Alt Maresme com a agent participatiu actiu dins la xarxa educativa del territori, i alhora  transmetre els valors de la solidaritat i l’altruisme als joves en relació a la protecció dels espais naturals.

En aquesta edició dels premis, que arriben als 25 anys, tenen una dotació d’11.000€. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va ser l’encarregada deprocalamar algun dels guanyadors en una gala que va ser transmesa pel canal de Youtube i va destacar que aquests premis a les ADF són merescuts pel que fan per la millora del nostre entorn mediambiental. Un entorn que Marín destaca com essencial davant l’emergència climàtica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics