URGENT

La Policia torna a vigilar de prop l’oci nocturn de Blanes

Compartiu aquesta història

Per tercera setmana consecutiva, la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra han participat organitzat un dispositiu de control i vigilància de la zona d’oci de Blanes des de dissabte al vespre i fins diumenge de bon matí.

L’operatiu, sota el nom d’Operació Via, comença ja amb l’arribada dels joves que venen de festa a l’estació de trens de Blanes. La majoria d’ells provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona i acostumen a causar problemes ja al propi tren, sobretot amb els combois de tornada a casa a primera hora dels diumenges.

Segons expliquen fonts de l’Ajuntament de Blanes, es van comptar prop de 700 joves arribats a la ciutat per anar de festa entre les 8 del vespre de dissabte i el darrer tren de la mitjanit.

Ja a l’estació s’han obert una 50a de diligències diferents, la majoria per tinença de substàncies i per consum i tinença d’alcohol. També destaquen les 4 denúncies per tinença d’armes prohibides i els dos cúters que es van trobar al terra a la mateixa estació. Encara a la zona ferroviària s’ha denunciat un menor per danys al tren i un altre va ser dut a la comissaria ja que constava com a fugat d’un centre de  menors.

Després del controls a l’estació, els agents van controlar la zona d’oci i especialment al voltant de la discoteca Arena. Alla van detenir 4 persones arran d’una baralla amb arma blanca que va acabar amb un ferit traslladat a l’hospital, com ja va passar la passada setmana. Encara es va detenir un altra persona, en aquest cas per un delicte contra la Salut Pública.

A la zona d’oci es van aixecar encara  11 actes més per consum i infraccions de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha agraït la tasca de la policia, però alerta que la problemàtica no es pot resoldre només amb accions policials. Canosa apunta directament a la discoteca com a responsable del que passa també fora del seu recinte. Segons Canosa cal perseguir els joves que incompleixen la normativa, però també al local que es desentén del que passa a les seves portes.

Aquest dissabte  a l’Operatiu Via hi van participar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, entre elles 4 furgonetes de la brigada mòbil, així com 4 patrulles de la Policia Local de Blanes. 

L‘Operatiu Via, que ja s’ha fet altres anys per controlar els joves que venen de festa a Blanes, s’acostuma a activar quan es detecta un increment del nombre d’incidents i de la inseguretat a la zona d’oci nocturn d’Els Pins-La Plantera. Des de la reactivació l’oci nocturn, a principis del passat mes d’octubre, la Policia Local i els Mossos han hagut de tornar a redoblar esforços per minimitzar els problemes detectats en aquesta zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics