Es mantenen els contagis a Palafolls

Les dades continuen demostrant un estancament del nombre de positius a la nostra zona.
Foto: Fernando Zhiminaicela - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i les continues alertes sobre l’increment de contagis arreu, les dades continuen demostrant un estancament del nombre de positius a la nostra zona. A Palafolls en tota la passada setmana s’han detectat 3 nous casos, els mateixos que la setmana abans. Des de fa tres mesos la xifra de contagis detectats al nostre poble no passa dels 3 setmanals, molt lluny dels 85 casos setmanals de mitjans de juliol, que és el pic màxim registrat al nostre poble en aquesta pandèmia.

De tota manera, i davant el creixent impacte del virus, les autoritats catalanes ja s’estan preparant per si cal tornar a activar restriccions.

La situació al nostre voltant és també estable. a Malgrat passen de 5 a 6 positius detectats en aquesta última setmana, mentre que Tordera passa dels 6 als 9. Ón sí s’ha notat un repunt és a Santa Susanna, que ha passat d’1 positiu detectat la dues setmanes als 7 de la darrera.

No es detecten més contagis, però en canvi on sí es nota un augment de casos és als hospitals de la zona. Actualment els hospitals de Blanes i Calella sumen 9 ingressats per covid. Dilluns passat només n’hi havia 4, i tots ells a Blanes.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, s’ha enfilat fins els 207 punts i l’RT ja s’acosta al 2. Això vol dir que 1 persona infectada ara mateix contagia a 2 persones, pel que cal que aquesta RT baixi per sota de l’1. La millor manera per fer-ho és mantenir totes les mesures de seguretat i d’higiene com el rentat de mans, l’ús de mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics