URGENT

Malgrat organitza tallers de sexualitat a l’ESO com a demanda sorgida del projecte DRAC

Compartiu aquesta història

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha anunciat la impulsió de diversos tallers de sexualitat als alumnes de 3r i 4t d’ESO durant aquest curs.

Ho fa amb l’objectiu d’assessorar-los i acompanyar-los per adquirir coneixement, hàbits i conductes per una bona prevenció i salut sexual. Tot plegat, segons el consistori, vol servir perquè els joves coneguin la seva pròpia sexualitat, incrementar el seu empoderament i millorar la seva autoestima sexual.

Aquests tallers sorgeixen arran de l’actuació del projecte DRAC, la iniciativa que s’ha tornat a posar en marxa als carrers del municipi per interactuar amb els joves i orientar-los en relació al lleure i la gestió de les emocions. El projecte ha constatat una necessitat d’assessorament en les conductes de risc en matèria de sexualitat. En aquest sentit, es considera que encara hi ha un “important grau de desconeixement” i també un “alt consum de pornografia”, uns fets que distorsionen la realitat de nois i noies en relació a la salut sexual i les relacions que s’estableixen entre ells.

Els tallers que es volen impulsar pretenen ser un espai de confiança per compartir dubtes i visualitzar les dificultats de l’acompanyament familiar en el desenvolupament de la salut sexual.

Segons informa l’Ajuntament de Malgrat de Mar, en total s’impartiran 14 tallers en els centres de secundària del municipi, vuit a l’Institut Ramon Turró i Darder i sis a la resta de centres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics