El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes rep la visita del prestigiós botànic Francis Hallé

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El recinte blanenc serà el punt de partida de les visites que el botànic francès Francis Hallé farà al llarg de diversos dies arreu de l’estat, emmarcades en la Setmana de la Ciència 2021.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra acollirà Hallé amb la inauguració de l’exposició “50 anys de l’arquitectura de les plantes”, una mostra que s’encetarà demà divendres amb un acte amb autoritats municipals i també representants de la Fundació Carl Faust i del Sello Arboleda, organitzador de la gira del reconegut botànic francès. L’esdeveniment es tancarà amb una conferència del mateix Francis Hallé, sobre la intel·ligència de les plantes.

L’exposició que s’inaugura demà vol servir de reconeixement a la trajectòria professional d’Hallé entorn a l’estudi de les plantes i dels boscos tropicals. De fet, ara fa més de mig segle, l’any 1970, ell mateix el també botànic Roelof Oldeman van escriure la que seria la primera publicació sobre arquitectura de les plantes. El seu treball de difusió en aquest camp facilita la comprensió del creixement i la necessitat de conservar-les.

Segons informa el consistori blanenc, l’endemà dissabte el Jardí Botànic Marimurtra seguirà allotjant diverses activitats al voltant de Francis Hallé. S’ha programat un Taller de Dibuix Tècnic d’Arbres que inclou la conferència “L’arquitectura dels arbres”, així com diferents sessions de dibuix tècnic conduïdes pel mateix Hallé tant a l’espai-aula habilitat com al mateix recinte del jardí botànic. De cara a la setmana que ve hi ha més actes previstos, com serà la nova edició de “Marimurtra + Científic”, el dissabte 21, i l’endemà diumenge la visita guiada anomenada “La Biodiversitat de Marimurtra”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics