El govern manté el canvi de la caserna de Policia per aquest mandat

El cotxes policials dissabte estacionats davant la caserna.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons es desprèn del Pla d’Actuació Municipal presentat fa uns dies, el govern d’ERC manté viva la seva intenció de desplaçar la caserna de policia del centre de Palafolls. Els republicans sempre s’han mostrat contraris a l’actual ubicació de la caserna, apostant per un emplaçament no tan cèntric i que permeti una major versatilitat al cos local de seguretat.

De fet, quan l’anterior executiu local va començar la reforma de l’antiga escola per ubicar-hi la comissaria, ERC va iniciar una recollida de signatures per demanar que la comissaria no es fes al centre de la vila i que es busqués una ubicació més idònia. Els republicans, ara al govern, han defensat que la plaça del Fòrum Palatiolo hauria de ser un espai cultural i que l’actual caserna hauria d’haver-se dedicat a usos d’associacions i entitats locals per potenciar una anella cultural, juntament amb el MiD i el teatre.

La formació sempre ha cregut que calia una nova caserna, i també s’han mostrat crítics amb el projecte arquitectònic de la nova comissaria, arribant a assegurar que és més una escultura que no pas un equipament pràctic per a la policia. 

En matèria de seguretat, en aquest poc més d’any i mig de mandat, el govern espera promoure un estudi de mobilitat i circulació del municipi i elaborar un Pla Local de Seguretat.

Segons el document presentat pel Pla d’Actuació Municipal, el govern té en procés una campanya per posar fi a les plantacions de marihuana presents al municipi.

El PAM és el full de ruta del govern i mostra quines són les prioritats de l’executiu municipal de cara al present mandat. Es va presentar a principis d’octubre i, en les properes setmanes, el govern s’ha compromès a explicar-lo sectorialment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics