Malgrat a l’espera de les solucions a les plusvàlues per aprovar ordenances i pressupost

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La decisió del Constitucional de tombar el càlcul de les plusvàlues ha arribat quan molts municipis, com ara Palafolls, ja tenen les ordenances per l’any que ve aprovades i, per tant, sense possibilitat de reacció davant la retallada d’ingressos que suposa el pronunciament del tribunal.

De fet Hisenda ja ha anunciat que està buscant alguna solució per les plusvàlues, que és el segon impost més important pels ajuntaments.

A Malgrat, on es calcula que es deixaran d’ingressar més d’un milió d’euros per aquesta decisió judicial, encara no s’han aprovat les noves ordenances municipals i l’equip de govern explica que està a l’espera de les possibles solucions que pugui plantejar el govern espanyol. Isabel Ortiz, regidora d’hisenda de Malgrat de Mar, explica que la decisió del Constitucional ha caigut com un gerro d’aigua freda. 

El consistori mEl consistori malgratenc està a l’espera de les solucions o compensacions que pugui proposar el govern espanyol davant d’aquesta davallada d’impostos abans de plantejar-se les ordenances municipals i, en conseqüència, els pressupostos. Ortiz explica que cal tenir clares les opcions per poder organitzar. De tota manera, la regidora explica que la possible pèrdua de les plusvàlues no implica necessàriament un augment d’impostos.

Malgrat espera que les solucions plantejades per Hisenda puguin compensar el milió cent mil euros que preveu perdre davant el pronunciament del Constitucional. L’impost de plusvàlues carrega la transmissió patrimonial, és a dir la compravenda d’immobles. Per exemple, l’any 2019 l’Ajuntament de Malgrat va ingressar uns 3M€ només per la venda d’una empresa de la localitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics