URGENT

Palafolls se suma a la crida contra l’augment dels preus de l’electricitat

Compartiu aquesta història

L’encariment de l’energia elèctrica és una qüestió que, des de ja fa mesos, ocupa l’agenda social i preocupa a les butxaques dels consumidors.

Davant d’aquesta situació, que mica en mica s’ha acabat normalitzant però que suposa una afectació important a la ciutadania, l’Ajuntament de Palafolls s’ha sumat a la crida contra aquesta situació amb l’aprovació d’una moció per posicionar-se en contra l’augment dels preus de la llum i per fer una crida a la mobilització.

El text, presentat al ple d’octubre pel regidor Aleix Freixa, es proposava davant del que es qualifica de “problema estructural” a l’estat des de fa anys, agreujat encara més per les pujades històriques els darrers mesos.

Entre altres, la moció considera que les mesures adoptades davant l’escalada són “insuficients”, així com es creu que no van a l’arrel del problema, que segons l’acord són “els enormes beneficis que generen les elèctriques a partir d’un bé essencial”.

Per tot plegat, la moció demana a l’estat una reestructuració del model energètic, l’ampliació del bo social a les famílies més vulnerables, la impulsió d’un fons extraordinari i promoure la sobirania energètica, entre altres. El consistori palafollenc també es compromet a adoptar mesures per fer front a aquesta situació.

Des de l’oposició, el PSC va afirmar estar d’acord amb pràcticament tot el contingut del text, recordant la repercussió que té tot plegat en la població més enllà dels preus de l’electricitat.

Dolors Agüera és regidora portaveu dels socialistes palafollencs.

Per la seva banda, Clara Hidalga, regidora portaveu de Palafolls en Comú, va afirmar que calia apostar per les energies renovables, més barates o per una reforma del mercat energètic que permeti economitzar-les. La portaveu dels comuns va afirmar també que l’única solució davant del problema és la nacionalització de les elèctriques.

La moció va ser aprovada per unanimitat per tots els regidors i regidores del ple palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics