URGENT

Palafolls preveu deixar d’ingressar uns 200.000€ de les plusvàlues

Compartiu aquesta història

La decisió del Tribunal Constitucional d’invalidar la manera actual com es calcula l’impost que cobren els ajuntaments en les transaccions immobiliàries complica encara més les finances de molts municipis. En el cas de Palafolls, a més, ve a sumar-se a la pèrdua de l’IBI de l’autopista, entorn als 300.000€ i a la davallada d’ingressos per culpa de la crisi de la covid.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, xifra entorn als 200.000€ que es deixaran de cobrar arran de la decisió del Constitucional.

Segons la liquidació econòmica, l’any passat el consistori va ingressar 415.000€ per aquest concepte.

Ara l’equip de govern municipal està en plena elaboració del pressupost municipal per l’any que ve i haurà de contemplar també la previsió de menys ingressos per culpa de la decisió judicial.

Tot i això, el Constitucional ha tombat la fòrmula amb la què es calculava la plusvàlua, que sempre era positiva, i Hisenda ja ha anunciat que estudia establir una nova fòrmula per calcular la plusvàlua. Alemany, però,  explica que mentrestant  es complica l’elaboració del pressupostos municipals.

El constitucional ha invalidat la fòrmula de les plusvàlues uns dies després que el consistori palafollenc congelés les ordenances municipals per l’any que ve, el que ve a ser congelar la previsió d’ingressos provinents d’impostos i taxes municipals.   Això sumat a la previsible davallada d’ingressos i l’augment de despeses, com ara l’electrica, tensiona l’elaboració del pressupost municipal per l’any que ve.

La pèrdua provisional de les plusvàlues, per exemple, significa per Malgrat la previsió de deixar d’ingressar més d’un milió d’euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics