La lluita contra el càncer de mama es fa visible a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dimarts es va commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama, una jornada que té per objectiu conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama, el tumor més freqüent en dones arreu del món. Tot i que la data assenyalada al calendari era fa tres dies, el 19 d’octubre, Palafolls ha decidit commemorar aquesta data avui divendres, i ho fa amb diferents activitats programades aquesta tarda.

La primera és a dos quarts de 5 de la tarda a la plaça de Poppi, quan es convidarà a tothom a pintar l’espai de color rosa, el símbol de suport a les persones que pateixen càncer de mama. Posteriorment, a les 7, es farà una lectura de poemes al teatre de Palafolls, i posteriorment es presentarà de forma oficial l’entitat Oncolliga.

L’últim dels actes previstos és el que tindrà lloc a dos quarts de 9 del vespre a l’edifici del MiD, on s’inaugurarà l’exposició “El pit al descobert”, una proposta que vol mostrar l’evolució del pit de la dona des de la infantesa fins a la vellesa, en els diferents estats en què el podem trobar, de la salut a la malaltia, i el seu significat iconogràfic.

Paral·lelament, coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita Contra el Càncer de Mama, Palafolls va il·luminar de color rosa la Torre de Guaita de la plaça Valls d’Ax.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, l’any 2020 van registrar-se més de 2,2 milions de casos de càncer de mama, i es calcula que prop d’una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics