URGENT

Desmantellen un grup que realitzava estafes bancàries i que va fer compres fraudulentes al Maresme

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup que duia a terme estafes de tipus bancari, enviant correus electrònics maliciosos a través dels quals obtenien les claus bancàries de les víctimes.

S’han detingut a dues persones, de 24 i 36 anys, i n’investiguen una altra, i que actuaven en connivència amb una botiga de Granollers on blanquejaven els diners.

Segons informa el cos policial, els fets es remunten a mitjans de l’any 2020, quan els Mossos van tenir coneixement de diverses denúncies per estafa mitjançant el mètode del phishing, tant a Catalunya com a altres zones de l’Estat espanyol.

Les víctimes rebien un correu electrònic d’una entitat bancària o d’empreses com Correos, on se’ls informava d’un suposat problema amb una transacció o enviament pendent. Se’ls demanava que introduïssin les seves dades bancàries i, a partir d’aquí, els estafadors ja podien accedir als comptes corrents i operar a través de compres a establiments o a través de transaccions amb la botiga investigada.

Els detinguts van aconseguir transferències per un valor total de més de 150.000 euros, i van gastar-ne més de 12.000 en compres fraudulentes a diferents establiments del Maresme i el Vallès.

Segons informen els Mossos, un cop obtinguts els indicis suficients per acreditar la participació dels investigats, el passat dimecres 22 de setembre es van detenir dues persones, i atenent al seu grau de participació, una de les quals es va deixar en llibertat un cop van declarar en seu policial, amb l’obligació de presentar-se davant del jutjat quan sigui requerit.

Posteriorment, el detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos recorden que, davant d’una estafa, és molt important adreçar-se a comissaria a presentar denúncia, així com fer les gestions pertinents amb el banc i, sobretot, tenir en compte que la prevenció és clau per evitar ser víctima d’un frau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics