URGENT

Palafolls modificarà l’ordenança d’animals de companyia per actualitzar-ne els preus

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls està treballant ja en els últims detalls per presentar, al ple de la setmana vinent, les noves ordenances fiscals que regiran el 2022.

Entre les noves aplicacions hi ha l’actualització de l’ordenança d’animals de companyia -gossos, gats i fures-, i que estableix totes les qüestions relatives a la gestió de les mascotes. És, entre altres, la recollida d’animals abandonats o perduts a la via pública i l’ingrés a la protectora i la seva cura, així com l’expedició de llicències per tenir gossos perillosos, la identificació mitjançant microxip, entre altres.

Sònia González, regidora de Salut Pública, afirma que fa temps que els preus de tots els àmbits d’aquesta gestió estaven per sota de la resta del mercat, i que per tant calia posar-los al dia.   

Segons González, el consistori tenia constància des de ja feia temps que els preus no estaven al dia, i per això s’ha impulsat aquest canvi en l’ordenança reguladora.

De fet, el canvi inclourà novetats, com la inclusió del carnet de gossos potencialment perillosos. Ara, quan calgui fer un duplicat de la placa del gos o bé del carnet, caldrà pagar.

Tal i com recorda la regidora, la Protectora d’Animals de Palafolls i la Policia Local són les encarregades de gestionar la recollida dels animals que es troben a la via pública.

L’actualització de l’ordenança d’animals de companyia es debatrà al ple previst per dijous de la setmana que ve, i en què el consistori posarà damunt la taula la resta d’ordenances del 2022.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics