Santa Maria inicia el procés participatiu de barris

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El procés de participació de barris de Palafolls va continuar ahir dimecres al local de Can Batlle, on el consistori palafollenc va reunir-se amb prop d’una vintena de veïns i veïnes del barri de Santa Maria.

Es tractava de la primera trobada de contacte amb els residents per recollir les opinions, inquietuds i necessitats que tenen els palafollencs que viuen en aquest veïnat.  

En aquesta primera reunió, els veïns primer van fer un treball individual per detectar les seves necessitats en diferents àmbits, com podia ser la mobilitat, serveis municipals, residus, seguretat, entre altres.

Llavors, les propostes es posen en comú per petits grups i més tard a nivell de tots els participants, per posteriorment ser traslladades a l’equip de govern, que es reuneix per valorar-les i traçar l’acció política.

L’últim pas, previst pel proper 17 de novembre, serà fer una nova trobada conjunta amb els veïns per fer el retorn de les propostes.

Ho explica Biel Merino, tècnic d’Audifilm, l’empresa encarregada de dinamitzar el procés.

Des de l’empresa s’afirma que la d’ahir va ser una experiència molt bona, i que va comptar amb una participació prou alta tenint en compte que, normalment, costa que la gent vingui.

En aquest sentit, Merino afirma que aquest sistema participatiu permet una comunicació més directa amb la ciutadania i genera una sensació d’esperança perquè el consistori acabi responent a les demandes.

Per la seva banda, des de l’Associació de Veïns del barri de Santa Maria es valora positivament aquest procés, però afirmen que no se’ls ha convidat a participar-hi de forma activa com a entitat. Juan Andrés Osorio, president de l’associació, explica que cap membre va poder assistir-hi per motius laborals i personals, i es mostra a l’espera de com avançarà el procés i si serà beneficiós pels residents de Santa Maria.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Palafolls afirma que en el procés no es conviden entitats concretes sinó a la població en general.

La sessió d’ahir es va fer amb inscripció prèvia i aforament limitat, complint amb les mesures de seguretat anti-Covid. La propera reunió es farà el dimecres 17 de novembre, a les 6 de la tarda, i també a Can Batlle. Properament, segons informa el consistori, s’obriran el termini per poder-s’hi inscriure.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics