URGENT

Primer repunt de l’atur a Palafolls en més de mig any

Compartiu aquesta història

Segons les dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat, el mes de setembre ha deixat a Palafolls un repunt de les dades de la desocupació. Ara hi ha a la nostra vila 9 persones més en situació d’atur. Es tracta de la primera pujada de la desocupació en 7 mesos, ja que l’últim ascens de les dades s’havia registrat el mes de gener. Tot i així, les dades continuen sent de les més baixes des de fa dos anys, la tardor de 2019, quan a Palafolls tampoc s’arribava a les 600 persones desocupades. De fet, el mes de setembre deixa tradicionalment una pujada de la desocupació, coincidint amb el final de la temporada d’estiu, tot i que alguns anys aquesta situació s’ha produït més tard, ja a l’octubre.

Les dades de l’atur han deixat registres desiguals a la nostra zona. A Malgrat, per exemple, la desocupació ha pujat en 46 persones -amb un total actual de 1.062 veïns sense feina-, però a Tordera ha passat just el contrari, ja que l’atur s’ha reduït en 26 habitants i el total és ara de 1.182 persones.

A la resta de l’Alt Maresme la desocupació puja, com és el cas de Santa Susanna -amb un total de 181 persones en situació d’atur després d’una pujada de 16 persones- o Pineda -amb un augment de 40 persones i un total actual de 1.970 habitants en recerca de feina.

A la ciutat veïna de Blanes la desocupació també s’ha enfilat aquest setembre fins a les 2.685 persones sense feina, després que se n’hagin sumat 111 a les llistes de l’atur.

En el global del Maresme, però, la desocupació ha tornat a registrar una baixada. Aquest cop hi ha 479 maresmencs i maresmenques menys en situació d’atur, amb un total actual que baixa per sota la ratlla de les 24 Mil persones -concretament 23.780.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics