ADIF millorarà l’estació de trens de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries a l’estat espanyol, ADIF, ha informat que ha tret a licitació un contracte d’obres de millora per a l’estació de rodalies de Blanes.

Segons ADIF es preveu una inversió de prop de 3 milions d’euros per tal de renovar diferents instal·lacions d’aquesta estació de ferrocarrils blanenca.

Estació de trens de Blanes. Wikipedia

Es tracta d’una estació que pertany a la R1 de rodalies, i que és clau com inici i final de gran part dels combois entre la nostra zona i Barcelona i com enclavament per connectar ferroviàriament amb  Costa Brava sud i amb poblacions tant importants com Blanes o Lloret.

En un comunicat ADIF afirma que les actuacions previstes milloraran les instal·lacions i es dotaran de sistemes més moderns.

Entre les actuacions que es volen fer a l’Estació de Tren de Blanes, s’hi inclouen la substitució de vuit desviaments de l’estació, es desplaçaran quatre vies, es renovarà el basalt que hi ha, s’instal·laran nous trams de carril i s’adequaran instal·lacions tècniques, entre d’altres.

Segons l’administrador d’infraestructures ferroviàries (ADIF) aquest seguit d’actuacions permetran augmentar la velocitat de pas dels trens en aquest tram de via, així com la fiabilitat de la infraestructura. Els treballs de millora està previst que s’allarguin durant quatre mesos, i estaran finançats amb els fons Next Generation de la Unió Europea.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics