Més llibres i menys cotxes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Dia Sense Cotxes a Palafolls, l’any 2018 – Foto: RP

Aquest dimecres, dia 22 de setembre, se celebra arreu el Dia Mundial Sense Cotxes, una jornada que vol promoure la consciència ecològica tenint cura tant de les persones com del medi ambient.

Per commemorar aquesta jornada, dimecres el nostre municipi pretén pacificar el centre prohibint el pas i l’estacionament de vehicles a la cruïlla dels carrers Major, avinguda Costa Brava i Francesc Macià, el principal eix viari de Palafolls.

Ho explica la tècnica d’ensenyament de Palafolls, Anna Rovira.

La jornada, però, anirà més enllà, i Palafolls vol que els ciutadans aprofitin la manca de vehicles per recuperar i ocupar l’espai públic amb activitats culturals i lúdiques.

Així, els cotxes donaran pas a espais per poder llegir, on s’hi trobaran llibres cedits per la biblioteca de Palafolls, on els palafollencs podran seure i llegir en l’espai habitualment reservat als vehicles. També es disposarà de guixos de colors en diferents punts per tal de transformar el gris del paviment amb dibuixos de colors. També la Biblioteca oferirà diferents hores del conte obertes, en què hi participaran els més petits del nostre municipi, des dels infants de 2 anys de la llar d’infants fins als alumnes d’infantil de les escoles.

A Palafolls, aquesta jornada s’ha anat celebrant cada any, però és la primera vegada en què no només es tanca el trànsit al centre, sinó que també es proposa l’ocupació cívica de l’espai amb activitats culturals com a alternativa als vehicles de motor.

El Dia Sense Cotxes tanca la Setmana per la Mobilitat Sostenible i Segura que es celebra arreu i que al nostre municipi se sol centrar en la campanya “Anem de manera saludable a l’escola”, que va finalitzar aquest divendres.

Afectació als carrers de cara a aquest dimecres – RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics