El consistori malgratenc i la Barretina Vermella busquen suport econòmic pel futur de l’entitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta primavera, la històrica Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella de Malgrat de Mar feia un crit d’alerta davant de la complicada situació que viu l’entitat. L’associació no disposa de llicència per fer activitats al públic i actualment el seu edifici històric hauria de remodelar-se profundament per poder adequar-lo a la normativa d’espais de pública concurrència.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Malgrat de Mar s’ha estat reunint amb l’entitat per tal de valorar els possibles escenaris i per intentar buscar vies de finançament que puguin garantir la continuïtat d’aquesta associació, la més antiga de Malgrat de Mar amb 135 anys d’història.

Jofre Serret, primer tinent d’alcalde i portaveu del govern malgratenc, afirma que el consistori s’ha compromès a estar al costat de la Barretina Vermella, de la qual posa en valor la seva tasca cultural al municipi i el seu paper a l’hora de configurar el Malgrat actual.

Per tot plegat, des del govern de Malgrat explica que s’han dut a terme trobades a nivell institucional per intentar aconseguir més recursos econòmics, i Serret informa que s’ha demanat una subvenció a la Generalitat que, segons es preveu, acabaria sent favorable.

D’altra banda, aquesta setmana l’ajuntament i l’entitat s’han reunit amb la Diputació de Barcelona per demanar també finançament; una trobada d’on, segons el portaveu del govern, es van extreure conclusions positives i on també hi va participar la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Durant tot aquests anys de funcionament, la Barretina Vermella ha anat funcionant de forma ininterrompuda, i la seva seu ha estat escenari d’activitats culturals de tot tipus, com actuacions musicals, teatre, festivals, un local social amb bar i balls, grups de jocs de taula i d’escacs, així com és també l’entitat organitzadora de la Festa dels Empestats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics