URGENT

El govern vol reformar i replantejar la piscina municipal més enllà de l’oci

Compartiu aquesta història

L’executiu palafollenc presentava la setmana passada als grups de l’oposició el nou projecte de rehabilitació de la piscina municipal, i avui ja ha fet pública la proposta.

La intenció del govern és anar “més enllà de l’oci”, amb una reforma que té per objectiu solucionar les pèrdues d’entre 2,5 i 3 milions de litres d’aigua anuals, segons el govern, que pateix la instal·lació.

L’executiu es reafirma en el que va explicar durant el ple del mes d’abril sobre l’estat de la piscina. Assegura que l’equipament pateix “deficiències importants i històriques de manteniment”, i que són la causa del deteriorament de l’estat principalment en el circuit d’aigua, els vasos de la piscina i la sala de màquines.

El govern afirma que, després de mesos treballant-hi, s’ha decidit engegar un projecte de rehabilitació de tota la piscina, amb el qual vol posar solució a les problemàtiques detectades.

El projecte de l’executiu local pretén aprofitar l’actual ubicació de l’equipament i reconstruir tant el vas de la piscina gran com totes les instal·lacions adjacents -com són paviment, canonades que duen a la sala de màquines, entre altres. Es vol reduir la fondària, amb l’objectiu de destinar l’espai a nous usos tant de salut com esportius per a diferents col·lectius, i també es replantegen els accessos a les instal·lacions i a la mateixa piscina per a usuaris amb diferents necessitats funcionals de mobilitat. A la piscina petita, el projecte també planteja refer-la i ampliar-la per fer-la més accessible a les diferents necessitats del públic infantil.

Les intencions del govern, però, van més enllà d’obrir la piscina només els mesos d’estiu. En aquest sentit, s’afirma que el projecte de reforma inclou “l’opció potencial” de temperar l’aigua perquè la piscina es pugui utilitzar fins a 6 mesos l’any.

Segons informa el govern, el projecte s’adjudicarà a través d’una licitació que es farà pública amb un preu de sortida aproximat de 350.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics