URGENT

Tot a punt per un nou curs escolar a Palafolls

Compartiu aquesta història

El curs 2021-2022 arrencarà el proper dilluns 13 de setembre, data en què els escolars tornaran a les aules per iniciar les classes i enmig, de nou, d’una situació encara excepcional degut a la pandèmia i amb l’aplicació de les mesures anti-Covid necessàries.

El calendari escolar s’aturarà per vacances de Nadal del 23 de desembre al 7 de gener, moment en què es reprendrà el segon trimestre. El següent període de vacances serà per Setmana Santa, de l’11 al 18 d’abril, i el curs escolar acabarà el dia 22 de juny.

Al llarg de l’any, però, hi ha un total de 5 dies de lliure disposició, aprovats pel Consell Escolar Municipal, i en què serà festa pels centres educatius. Seran els dies 11 d’octubre, 7 de desembre, 28 de febrer, 25 de març i 13 de maig.

A la vegada, s’estableixen com a dies de jornada intensiva el 22 de desembre i el període entre el 6 al 22 de juny.

Davant l’actual situació de pandèmia, per tal que els alumnes puguin accedir al centre educatiu hauran d’estar absents de simptomatologia compatible amb la Covid-19, remarcant que cal tenir en compte la presència de febre o altres manifestacions compatible amb la Covid en cas de mal de coll o refredat nasal, ja que aquestes són patologies habituals entre els infants.

Segons ja va avançar fa uns dies el Departament d’Educació, el curs 2021-2022 arrencarà amb un 100% de presencialitat, organitzant els centres escolars a partir de grups estables.

Respecte les mesures presentades el mes de maig hi ha hagut diversos canvis. Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur mascareta, i les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries. També es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet garantir les distàncies de seguretat. D’altra banda, les festes escolars es podran fer amb presència de famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades. Educació també ha informat que els alumnes vacunats amb pauta completa o que hagin passat la Covid-19 no hauran de fer quarantena.   

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics