radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Malgrat vol contractar les obres de millora del carrer Narcís Monturiol abans d’acabar l’any
, / 220 0 0

Malgrat vol contractar les obres de millora del carrer Narcís Monturiol abans d’acabar l’any

COMPARTEIX-HO
Inici » Malgrat vol contractar les obres de millora del carrer Narcís Monturiol abans d’acabar l’any

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha posat en marxa aquest estiu un procés de participació ciutadana per tal de confeccionar la proposta de remodelació del carrer Narcís Monturiol, una via situada a la part est del municipi i on hi viuen prop de 200 persones en 75 habitatges.

Tal i com recorda el consistori, la primera sessió del procés participatiu es va fer el dia 21 de juliol i va comptar amb l’assistència de 47 veïnes i veïns, els quals van exposar les mancances que, segons creuen, té el carrer actualment. És el cas de la manca d’asfaltatge en alguns trams, la mala accessibilitat de les voreres amb pals enmig del pas, la ubicació dels contenidors d’escombraries, la poca il·luminació del carrer i la dificultat per evacuar les aigües de pluja. A la vegada, el veïnat assistent també va destacar el que considera aspectes positius de viure en aquest carrer, com són les relacions veïnals i la tranquil·litat, entre d’altres.

A partir d’aquestes aportacions es va fer una proposta tècnica de solució que es va debatre i consensuar amb els veïns en una segona sessió de participació que va tenir lloc el dia 3 d’agost, i en la qual van participar un nombre similar de veïns. Segons informa el consistori malgratenc, els assistents van aprovar per consens l’avantprojecte presentat, exceptuant el que feia referència a l’enllumenat públic, ja que els veïns van queixar-se que el carrer no estava prou il·luminat. Després de la reunió, afirma l’ajuntament, es van fer les comprovacions oportunes i es va augmentar el nivell lumínic de la via. També es va establir el compromís d’estudiar les connexions dels tubs d’evacuació d’aigües pluvials dels terrats dels habitatges, entre altres aspectes.

Ara, la previsió del consistori és que es faci la redacció del projecte definitiu de la remodelació per fer la licitació de les obres abans de final d’any.