URGENT

Proliferen les pintades i grafitis a parets i persianes de Palafolls

Compartiu aquesta història

En les últimes setmanes s’ha detectat un augment d’incivisme en pintades i grafits a parets de diferents edificis, sobretot municipals, però també en persianes i façanes d’establiments particulars.

El que ha proliferat són el que es coneix com a tags, o signatura, uns gargots gairebé inintel·ligibles amb el que els grafiters signen i marquen persianes i tota classe d’elements de l’espais públic.

Paret del Forroll, plena de tags i pintades. RP

L’Ajuntament reconeix aquest augment de pintades i recorda que fa uns mesos va habilitar una paret a l’institut per tal que els grafiters puguessin expressar-se sense necessitat de causar molèsties als propietaris i a l’espai públic.

Susanna Pla, regidora de governació de Palafolls,  demana responsabilitat i tenir cura per no “embrutar” l’espai públic ni privat.

L’ajuntament palafollenc està estudiant una possible solució a l’actual situació. En aquest sentit la regidora explica que, més enllà d’esborrar les pintades, es vol actuar per facilitar la neteja en un futur. Per això, una de les coses que s’està valorant és cobrir aquests grafitis amb una pintura que facilitarà l’esborrat de futures pintades.

La neteja de pintades, grafitis i tags suposen un gran desemborsament de diners per part de les administracions que no saben com lluitar contra aquests actes incívics. 

Malgrat ha destinat recentment  250.000€ en una campanya per esborrar els grafitis de façanes particulars i negocis privats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics