Els naixements a Palafolls cauen a nivells de fa 20 anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En tot el 2020 van néixer al nostre municipi 68 criatures, una més que l’any anterior. De fet, en els anys 2019 i 2020 es veu una clara davallada de la natalitat al nostre poble, situant.-se a dades de finals dels 90,  quan hi havia la meitat de població al nostre municipi.

Des del 1998 no s’havia baixat mai dels 75 naixements al poble i entre el 2005 i el 2013, en plena crisi econòmica,  no es va baixar mai del centenar de neonats, amb el màxim de 140 criatures nascudes a Palafolls el 2010.

Ara la natalitat ha caigut a menys de la meitat d’aquest pic màxim de fa 10 anys, i la davallada comporta tensions en la planificació escolar al nostre municipi.

D’entrada, el nombre de naixements determina l’oferta que ofereix la llar d’infants municipal, i la baixada del nombre de neonats pot afectar al nombre de participants en aquest centre que va arribar a tenir dos centres d’acollida fa uns anys, quan el pic màxim de naixements.

El nombre de criatures també afecta al nombre de línies de P3 que ofereixen els centres educatius. Palafolls tindrà aquest proper curs 4 línies de P3, tot i que no va ser fins l’últim moment que Educació va confirmar la 4a classe després de la preinscripció de 80 infants. La davallada de nens i nenes, compromet el nombre de classes actual, i segurament l’any que ve serà impossible mantenir les 4 línies als centres palafollencs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics