radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimecres, 21:00-21:30
Una empresa de Malgrat regularitzava estrangers amb contractes de treball falsos
, / 2282 0 0

Una empresa de Malgrat regularitzava estrangers amb contractes de treball falsos

COMPARTEIX-HO
Inici » Una empresa de Malgrat regularitzava estrangers amb contractes de treball falsos

La Policia Nacional ha desmantellat en les últimes setmanes una trama que es dedicava a regularitzar ciutadans estrangers a través de contractes laborals falsos. L’actuació s’ha tancat amb 27 persones detingudes, entre les quals el capitost de l’organització, un empresari del sector agrícola amb domicili social a Malgrat de Mar, i diversos col·laboradors. 

S’estima que va tramitar de manera fraudulenta més de 200 expedients de sol·licitud de permís de residència i treball pels quals cada víctima podria haver pagat entre els 600 i els 1.000 euros.

La investigació es va posar en marxa a principis del 2020 davant la sospita d’un contracte laboral del sector agrícola fals. Els investigadors van comprovar que a nom del mateix empresari constaven almenys 200 expedients fraudulents de persones que estaven en situació irregular que s’havien presentat a les subdelegacions de Girona, Barcelona, Tarragona i fins i tot Múrcia.

La Policia va sospitar del frau quan va comprovar que l’empresa investigada no tenia prou capacitat i estructura per contractar tanta gent, i també perquè alguns ciutadans suposadament contractats vivien en províncies molt allunyades de Malgrat, domicili social de l’empresa investigada.

L’operació es va tancar a mitjans d’aquest any amb l’escorcoll i la detenció en aquesta finca del Maresme de l’empresari investigat i de diversos col·laboradors de la trama. 

Els agents van trobar-hi també quatre persones que no tenien autorització per treballar. L’empresari s’enfronta a una multa que oscil·la entre els 10.000 i els 100.000 euros. A ell i a tres col·laboradors se’ls imputa un delicte d’afavoriment de la immigració irregular, de falsedat documental i de pertinença a organització criminal.

Diari Girona