radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Inici » ERC demana protegir el tram baix de la Tordera

ERC demana protegir el tram baix de la Tordera

COMPARTEIX-HO
, / 167 0

Les diferents seccions locals dels republicans a Blanes, Fogars, Hostalric, Malgrat, Palafolls i Tordera han començat a treballar conjuntament per aconseguir estendre la protecció de la Tordera més enllà del Delta. 

Per fer-ho demanen a cada poble que analitzi l’estat de la protecció del seu tram de riu i que es duguin a terme mesures per a millorar-ne la gestió municipal. Per això, han redactat una moció que serà debatuda a cadascun dels plens municipals aquest estiu. 

Gent prenent el sol i de pícnic a la Tordera al 2020. Foto: RP

Segons expliquen els republicans , aquesta moció demana fer complir la llei de protecció dels animals, restringir l’accés al riu i promoure la sensibilització i conscienciació envers la Tordera, donant a conèixer la seva biodiversitat i la importància de la seva preservació.

De fet, els republicans volen també començar una campanya informativa perquè la ciutadania conegui i aprengui a cuidar d’aquest espai proper. En parla Aleix Freixa, membre d’ERC de Palafolls i alhora regidor de medi ambient de Palafolls, un dels dos municipis impulsors de la iniciativa en els que es republicans estan governant, juntament amb Blanes.

Esquerra no vol que  la Tordera es converteixi ni en una platja ni en una zona de picnic, com ha passat en els últims anys. Tampoc volen que sigui una àrea on dur els animals de companyia a passejar o que s’hi accedeixi amb vehicles motoritzats privats.

A Palafolls aquesta moció no es podrà tractar almenys fins al setembre quan està previst el proper ple municipal.