URGENT

Acaben els treballs de restauració de la façana de l’església de Malgrat

Compartiu aquesta història

Ara que Malgrat està de festa Major, l’església de Sant Nicolau torna a lluir sense bastida i amb la façana restaurada després de prop de 8 mesos de treballs.

Uns treballs que han servit per tractar les pedres i el marbre de la façana principal de l’església i del campanar que tenia elements que començaven a filtrar i a desfer-se, provocant alguns despreniments.

La renovada façana i campanar de Malgrat. RP

Un equip d’experts restauradors han treballat tots els elements que es trobaven amenaçant i s’ha eliminat molsa i vegetació per enfortit totes les pedres de la façana. Ho explica el rector de la parroquia malgratenca, mossen Salvador Gras.

Aquests treballs, finançats per les donacions de particulars a la parròquia i també pel Bisbat i alguna subvenció, ha permés assegurar la façana. A més els treballs han permés descobrir dues curiositats. La primera és que s’¡ha trobat restes de pintura a la façana, cosa que permet assegurar que en algun moment la façana principal del temple malgratenc, un dels més grans de la comarca, estava pintada. L’altre curiositat descuberta ha estat la presència de plom fos a la rosassa, probablement residus de l’anterior decoració feta malbé amb l’incendi de la Guerra Civil.

Un cop finalitzada aquesta actuació de restauració , la més important del temple dels últims anys, mossén Salvador Gras explica que ara es planteja una millora del cimbori per completar la restauració i millora de la parròquia de Sant Nicolau, que enguany celebra els seus 238 anys d’història.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics