URGENT

Nous cartells informatius sobre el reciclatge a les illes de contenidors

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls reforça la informació sobre el correcte ús dels contenidors i sobre com reciclar correctament.

Ho ha fet incorporant a cada illa de contenidors un cartell informatiu que vol ajudar als ciutadans a saber on cal dipositar els residus domiciliaris més habituals.

Els cartells, amb colors que indiquen els diferents contenidors, expliquen quins residus van a cada una de les fraccions, ja siguin envasos, orgànica, paper i cartró, vidre o el de rebuig.

També s’aprofita per explicar com funciona a Palafolls la recollida de trastos vells i voluminosos i la gestió de les restes de jardineria.

A grans trets, els residus que no es poden dipositar als contenidors del carrer, cal dur-los  gratuïtament a la deixalleria de Palafolls, situada al polígon de Can Patalina de Malgrat, on es tractaran correctament. Per això els cartells també indiquen l’adreça exacte i el telèfon d’aquesta instal·lació mancomuncada entre diferents municipis.

Helio López, tècnic de medi ambient explica que els cartells volen ser una ajuda als ciutadans, tot i que explica que hi ha una errada en una de les explicacions.

Els cartells arriben uns mesos després que un estudi encarregat per l’Ajuntament de Palafolls posés en evidència els problemes de reciclatge al nostre municipi. El 80% del que llencem al contenidor gris no s’hauria d’haver abocat al rebuig sinó en d’altres contenidors de reciclatge; o el que és el mateix, no separem prou bé les deixalles.

De fet, l’estudi revelava que un 19% del que es troba a la fracció resta són residus que haurien d’haver-se portat a la deixalleria com fustes, metalls o restes d’obres, però que per comoditat s’han abocat al contenidor gris.

Aquests cartells són part del contracte del nou sistema de recollida d’escombraries, implantat fa 3 anys, però que fins ara no s’havien instal·lat a les diferents illes de contenidors.

De fet el contracte també preveu altres mesures per ajudar als usuaris a la correcte separació re residus, com una campanya amb educadors ambientals o la instal·lació de càmeres de vigilància en els punts de reciclatge amb problemes s d’abocaments. Dues mesures incloses en el contracte però encara pendents.

Dades sobre el que es llença al contenidor gris. RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics