URGENT

Els empestats celebren els 10 anys tot i la pluja

Compartiu aquesta història

La Festa dels Empestats arribava enguany al 10è aniversari i, malgrat les restriccions covid, els organitzadors havien aconseguit muntar una edició especial per commemorar l’aniversari.

Dissabte a les 20h del vespre, encara amb bonança meteorològica, va començar l’activitat amb la previsió de 6 grups de 50 persones que, amb sortida cada 30 minuts, havien de completar el circuit de 4 parades amb diferents escenes recreant l’època de la pesta bubònica.

Totes les escenes eren una selecció dels millors muntatges que ja havien format part d’alguna de les edicions anterior de la festa.

Empestats 2021. Foto: AjMalgrat

La pluja, però, va fer la guitza a les últimes representacions, tot i que  es van poder completar totes les visites programades.

La tempesta, però, va obligar a modificar algunes escenes amb solucions improvisades, com traslladar algunes representacions dins l’església o aturar durant uns minuts alguna de les escenes per culpa de la pluja.

Els Empestats tornaven enguany després que l’any passat no es pogués fer per culpa de la covid. De fet enguany, en el desè aniversari, la covid també ha obligat a reduït dràsticament el nombre de grups previstos; d’11 a 6, i a escurçar el traçat dels recorregut. El públic també va haver d’asseure’s durant les representacions i ha organitzar-se en subgrups de 10 per fer els desplaçaments.

Una de les novetats d’enguany va ser la sonorització de gran part de les escenes per fer més fàcil seguir els diàlegs i les explicacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics