En marxa el nou Centre d’Interpretació i la ruta del Vescomtat de Cabrera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest passat dijous el Castell de Montsoriu va acollir l’acte de presentació del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera i del portal web de La Ruta dels Cabrera. 

Es tracta de dues actuacions que permeten endinsar-se en el que fou el Vescomtat de Cabrera com a organització política i territorial que va dominar tota la nostra zona. Una aproximació al Vescomptat a partir de la descoberta del territori i dels seus vestigis patrimonials, així com dels personatges d’aquesta nissaga.

Aquest centre es troba al Castell de Montsoriu, exemple del que va representar el Vescomptat de Cabrera a la zona.

Justament, el Castell de Palafolls també va pertànyer als Cabrera durant els anys de major expansió de la fortalesa, juntament amb altres dominis al Vallés o a la Garrotxa entre d’altres.

També s’ha posat en marxa «La Ruta dels Cabrera», una nova pàgina web que vol mostrar les rutes, els equipaments, les recreacions, les propostes i tot allò necessari per conèixer el Vescomtat de Cabrera i els municipis que en formaven part.

Aquestes i altres actuacions formen part del projecte ‘Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera’ endegat al 2017 pel Consell Comarcal de la Selva amb la col·laboració de 13 municipis que formen part de la ruta, entre ells Blanes, Hostalric, Lloret o  Maçanet de la Selva.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Consell Comarcal de la Selva  i només recull la petjada historica dels Cabrera en aquesta comarca, pel que no hi apareix, per exemple, el Castell de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics