URGENT

El Santander no vol pagar un deute i l’Ajuntament en retira els comptes

Compartiu aquesta història

Com ja va anunciar fa uns mesos, l’Ajuntament de Palafolls ha retirat els seus comptes i ha deixat de treballar amb el Banc de Santander. Ho fa després que no s’hagi arribat a cap acord per tal que l’entitat bancària es fes càrrec d’un deute pendent d’una de les seves propietats.

Oficina local del Banc Santander

Es tracta d’un terreny amb una nau abandonada i en ruïnes a Mas Reixac , que arrossega un deute pendent de més d’un milió d’€ en quotes urbanístiques i que també hi pesa una execució hipotecària. L’Ajuntament vlia negociar amb l’Ajuntament el pagament del deute, però ha estat impossible arribar a cap acord.

Aquest deute és prop de la meitat de tot el que pendent de cobrament que té l’Ajuntament de liquidacions provinents de quotes urbanístiques o plusvàlues.

Tot i que l’Ajuntament ha mantingut trobades i reunions amb responsables de l’entitat, la situació no s’ha desbloquejat i el consistori ha pres dues determinacions;

La primera es retirar els comptes bancaris de l’Ajuntament del Santander i deixar de treballar-hi. I la segona és subhastar per recuperar els diners pendents.

Ho explicava l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany en l’últim ple.

A preguntes del PSC, el batlle va explicar que s’ha intentat arribar a acords amb el Santander, però que ha estat molt difícil fins i tot trobar un interlocutor davant la grandària del deute i de l’organització del banc. 

Si finalment la finca no es pogués vendre, El consistori estudia quedar-se-la i s’intentaria vendre o alienar per altres canals i recuperar els diners pendents.

Ara l’Ajuntament de Palafolls ha retirat els diners que tenia al Santander i els ha repartit a la resta d’entitats amb les que treballa habitualment el consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics