URGENT

Palafolls recicla més de 9 tones de roba en el primer semestre de l’any

Compartiu aquesta història

La fundació Humana ha recuperat 9.388 kg de tèxtil usat a Palafolls entre gener i juny d’enguany. Una roba que tindrà una segona vida ja sigui amb la reutilització o el seu reciclat. Aquestes més de 9 tones representen un augment del 5,4% respecte els primers sis mesos de l’any passat.

 Les més de nou tones recuperades per Humana equivalen a 42.200 peces de roba que veuran ara perllongat el cicle de vida útil, ja que aquesta roba, un cop destriada per la Fundació a la seva nau de l’Atmella del Vallés, es reutilitza o es recicla.

L’entitat afirma estar satisfeta i agraïda per la recollida al nostre municipi. Joan Carles Montes és el responsable de comunicació de la Fundació Humana.

La meitat d’aquesta roba s’acaba reutilitzant ja sigui revenent-la a les botigues de moda sostenible d’Humana o exportada, principalment a l’Àfrica, per a comercialitzar-la creant riquesa i recursos en països en vies de desenvolupament.

L’altre meitat no es pot reutilitzar i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes, com ara mantes, aïllants o draps, o bé, una petita part, s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

Segons la fundació aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador, mentre que el segon és social ja que segons Humana els recursos que se n’obtenen a través de les botigues es destinen a iniciatives socials. 

Davant de tot això, l’entitat recorda la importància de separar bé els residus, també el textil, que sovint acaba en el contenidor de resta.

En breu una nova llei espanyola podria obligar als municipis a tenir contenidors de roba, a l’igual que els d’altres contenidors de diferents fraccions. Actualment no hi estan obligats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics