URGENT

Els hospitals de Blanes i Calella restringeixen les visites als pacients ingressats

Compartiu aquesta història

A partir d’avui ja no és possible visitar els pacients que es troben ingressats als hospitals comarcals de referència a la nostra zona. L’empitjorament de les dades de contagis i ingressos hospitalaris han obligat a suspendre temporalment les visites als pacients ingressats fins a nou avís. 

Fins ara, es permetia l’entrada d’un acompanyant per pacient durant una hora en el torn de matí, però donat que les dades d’hospitalitzacions no milloren, des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha pres la decisió de disminuir al màxim l’afluència de gent als centres per evitar en la mesura del possible la propagació de la Covid-19 a l’interior.

Només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals com són els pacients pediàtrics, obstètrics, situacions de final de vida o persones amb dependència física o cognitiva i en aquelles situacions de gravetat que l’equip assistencial consideri oportunes.

Per mantenir informades a les famílies  els equips professionals dels centres hospitalaris faran trucades i videotrucades amb l’última hora dels pacients.

També es restringeixen les entrades d’acompanyants a les visites externes. Només podran accedir al centre els acompanyants de menors d’edat o persones amb dificultat de mobilitat o de comprensió.

D’altra banda, lLa incidència de la cinquena onada de la covid-19 ha obligat al Servei Català de la Salut a ordenar que els centres d’atenció primària (CAP) i els hospitals només atenguin urgències i l’activitat que sigui inajornable. La mesura afecta tots els nivells assistencials i també els centres privats. L’objectiu és preservar les vacances dels sanitaris i poder atendre l’alta demanda de casos covid.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics